Her ofisin ayrı tasarımı olmalıdır çünkü her ofis bir mesleğe özgüdür. Ayrıca her mesleğin müşteri portföyü ve o müşterinin beklentisi farklıdır. Tek düze ofis tasarımları, müşteriye ilk girişte bir şey ifade etmeyecektir ama sizin bir farkınız olmalı. Biz de aşağıdaki yazımızda örnek iki mesleği ele alarak tasarım ipuçları vermeye çalışacağız.

Reklamcılık

Buna matbaasal reklam, dijital baskı ya da WEB tasarım dahildir. Yalnız bizim kastettiğimiz makinesiz işlerdir; yani müşteri görüşmelerinin yapıldığı iş alındığı ofisler.

Bir reklamcı, öncelikle ağır renklerden kaçınmalı. Reklamcının işi renklerle ve kendi ofisinde kahve tonları ya da mavi tonlarını kullanarak kolaya kaçarsa, diğer ofislerden bir farkınız kalmaz. Bu bakımdan bir reklamcı, ofis odasında renk kullanmaktan kaçınmamalı. Değişik tasarımlar, bir muhasebecide abes durabilir ama reklamcı farklı tasarım aksesuarları mekanda kullanabilir: Demir heykeller, kibritten evler gibi. Ayrıca post modern bir dizayn ile toplantı masasının sandalyesinin her birini farklı renkte; masayı da beyaz renkte alarak görsellik sağlanabilir. Yalnız bu durumda dikkat edilmesi gereken nokta, masanın ve sandalyenin sadece renk olarak farklı olması, yani modellerinin aynı olmasıdır.

vertigo 01 001

ofis-dekorasyonu

ofis-mobilyaları

ofis-mobilyaları-nasıl-olmalı

ofis-tasarımları

Muhasebe

Hesaplamalarla, vergilerde uğraşan birisi genelde bu tür şeylere pek önem vermiyor. Eğer illaki tasarım yapılacaksa da ağır mobilyalar tercih ediliyor. Ayrıca muhasebe ofislerine girdiğinizde masada her zaman kağıt yığınlarını görüyorsunuz. Velhasıl kelam, bunlara alışığız ama muhasebecilerin biraz daha tasarıma yönelmesi fena olmaz. Mesela, sayılardan oluşan tablolar, evraklar için renkli evrak dolapları ya da ufak saksı çiçekler ( lale, açelya, çiğdem gibi ) ofise hareket katabilir.